Beleef het nog een keer!

Terugblikken op de concerten

Concerten vanaf 2010

Zaterdag 27 maart 2010

Als eerste activiteit organiseerde de Stichting op zaterdag 27 maart 2010 een concert waarin het ‘Bachkoor Brabant’ samen met het Brabants Barok Orkest ‘Florilegium Musicum: de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore bracht.

Een overweldigend succes, mede omdat de uitvoering voor de regio zeker groots en uniek genoemd mag worden. Concerten van dit formaat worden immers doorgaans in grote concertgebouwen of prominente kerkgebouwen uitgevoerd.

Zaterdag 18 juni 2011


Als tweede activiteit organiseert de Stichting op zaterdag 18 juni 2011 een uniek Zomeravondconcert in de kerk van Sint Hubert. Voces Virorum zingt geestelijke renaissancemuziek uit de periode 1400-1630.

Deze muziek is ontstaan in de Zuidelijke Nederlanden uit het Bourgondische rijk. En is van oudsher bedoeld om gezongen te worden in kerken zoals in Sint Hubert.

Voor informatie Voces Virorum: www.vocesvirorum.nl

 

Woensdag 19 december 2012

Als derde activiteit organiseert de Stichting op 19 december 2012 een uniek Kerstconcert in de kerk van Mill. Voces Virorum zingt kerstwerken uit de klassieke Polyfonie. Twee componisten staan daarbij in het eerste deel centraal: de Italiaan Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594) en de Sloveen Jacobus Gallus (1550-1591). Na de pauze bewerkingen van bekende en minder bekende internationale kerstliederen.

Voor informatie Voces Virorum: www.vocesvirorum.nl

Zondag 26 mei 2013

In de Mariamaand op zondag 26 mei 2013 a.s. werd het sfeervolle Mariaconcert “Maria Wereldwijd” uitgevoerd in de Heiligen Hubertus en Barbara kerk, aan het Kerkpad te St. Hubert.
Het concert werd uitgevoerd door de Gemengde Zangvereniging Vivace uit Vianen, dirigente Loes Hendriks.

Voor informatie Voces Virorum: www.vocesvirorum.nl

Zaterdag  21 september 2013

De volgende activiteit de Stichting bestond op 21 september 2013 uit een zogenaamd Promconcert in de parochiekerk van Wilbertoord. Optredens waren er van: Saranne een singer-songwriter met een gevarieerd repertoire; De zusjes Simone en Sandra Kleinendorst met zang en gitaar van uiteenlopende genres pop.

De Vocalgroup Avolon met a-capella drie- en vierstemmige liederen. Het geheel werd omlijst met stemmige pianomuziek van de aankomende pianist Yoeri Bekers die ook een optreden verzorgde. Alles bij elkaar weer een uitstekend geslaagde avond op Cultura Domus niveau.

Voor informatie Voces Virorum: www.vocesvirorum.nl

Woensdag 18 december 2013 

Op 18 december 2013 organiseerde de Stichting zeer succesvol in de parochiekerk te Mill een sfeervol kerstconcert. Uitvoerend was Het Helmonds Vocaal Ensemble onder leiding van dirigent Jeroen Felix met als soliste op harp Valérie Rijckmans.

Voor informatie Voces Virorum: www.vocesvirorum.nl

Zondag  21 december 2014

Op deze dag verzorgde het Boxmeers Vocaal Ensemble o.l.v. Ton v.d. Weem een kerstconcert in de parochiekerk te Mill. Ruim 120 belangstellenden genoten van sfeervolle kerstliederen door het koor en warme klanken van het orgelspel door organist Geert Verhallen.

Zondag 18 december 2016

Het Weijerkoor uit Boxmeer verzorgde haar jubileumconcert in de H. Willibrorduskerk te Mill. Zij brachten het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel ten uitvoer. Koor, dirigent, orkest en solisten vormden een mooi geheel en liet het publiek genieten van een geweldige uitvoering.

Zaterdag 28 maart 2014 

Sint Hubert – Voor de eerste keer organiseert Cultura Domus als inspiratie voor de Goede Week een Passieconcert dat wordt uitgevoerd in de kerk van H. H. Hubertus en Barbara te Sint Hubert. Dit stijlvolle en ingetogen concert is op zaterdag 28 maart en wordt uitgevoerd door het Helmonds Vocaal Ensemble.

Het HVE verzorgt concerten in binnen en buitenland en wordt regelmatig gevraagd voor Radio en TV opnamen. Het is niet de eerste keer dat dit koor optreedt in deze regio. In 2013 gaven zij in Mill een enthousiast ontvangen Kerstconcert. Op het programma staat naast andere werken het stuk Stabat Mater van Domenico Scarlatti op het programma. Naar dit laatste stuk is het passieconcert vernoemd. Ruud Huijbregst, zeker geen onbekende, bespeelt het orgel.

Het Helmonds Vocaal Ensemble brengt een uitgebreid repertoire, variërend van werken uit de 16e eeuw tot heden. Tot het vaste repertoire behoren de passiewerken van J.S. Bach, evenals de “Ceremony of Carols” van Benjamin Britten. De diverse geledingen van het HVE staan al ruim 21 jaar onder de leiding van Jeroen Felix.

In Sint Hubert zingt het ensemble, in een prachtige samenstelling, een aantal werken, waaronder het Magnificat en het Kyrie, Gott Vater. Het eerder genoemde Stabat Mater is een van de beroemdste middeleeuws-Latijnse gedichten op de Moeder Gods in haar smart om de gekruisigde Christus. Het is genoemd naar de beginwoorden van het gedicht, Stabat mater dolorosa (Nederlands: ‘De moeder stond bedroefd’).

Ruud Huijbregst orgelconcerten o.a. in St.Paul’s Cathedral in Londen, de Utrechtse Domkerk, de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem en de Sint Jan te ‘s Hertogenbosch. Samen met het Brabants Orkest in het Concertgebouw te Amsterdam en op het concertorgel in het Muziekgebouw ‘Frits Philips’ te Eindhoven.

Kerstconcert bij kaarslicht 20 december 2015

Kerstconcert bij Kaarslicht in Mill door Cultura Domus
Mill – Inmiddels een traditie, Cultura Domus organiseert, evenals voorgaande jaren, een Kerstconcert in de sfeervol aangeklede St. Willibrorduskerk in Mill. Het is als vanouds een prachtig concert georganiseerd door deze Stichting.

Op zondag 20 december wordt door de Zangers van Sint Frans uit Venray een afwisselend repertoire van zowel klassieke als religieuze kerstwerken ten gehore gebracht. U wordt in kerstsfeer gebracht door het programma dat bestaat uit prachtige kerstliederen in diverse talen. Het is een bloemlezing van kerstwerken door de eeuwen heen met werken van o.a. G.F. Händel, Felix Mendelssohn, Giovanni Pierluigi da Palestrina en H.J. Gaunlett.

In prachtige samenstelling zingt het koor beroemde werken van o.a. G.F. Händel, Felix Mendelssohn, Giovanni Pierluigi da Palestrina en H.J. Gaunlett. Geert Verhallen begeleidt het koor op orgel of piano. Ook zal door hem een orgelsole ten gehore worden gebracht. Alle werken hebben de geboorte van Christus als onderwerp en ieder van de geselecteerde componisten geeft zijn eigen muzikale visie op het mysterie van Kerstmis weer.

De Zangers van St. Frans is een groep van 45 enthousiaste zangers en zangeressen onder wie een 10-tal kinderen van 12 jaar en jonger. Het Venrays koor zingt klassiek en kerkelijk en is ooit opgericht als jongenskoortje. Het bestaat dit jaar 56 jaar en heeft sinds haar oprichting vele hoogtepunten gekend, waaronder de vele concerten en buitenlandse reizen zoals in New York en Moskou. Nog onlangs zijn zij op reis geweest naar Zuid-Bohemen, Tsjechië, waar zij een aantal concerten verzorgden. Het koor staat onder leiding van dirigent Ad de Vries, die sinds vier jaar met veel overtuiging en dynamiek het koor leidt. De pianist/organist is Geert Verhallen.

BELEEF HET NOG EEN KEER

Sfeerimpressie

Concertgegevens Herfst-Tonen 2017

Nieuws

Concert “Herfst-Tonen” door Cultura Domus in samenwerking met Fenix Boxmeer Concertgegevens: Concert ‘’ Herfsttonen’’ door ensemble Fenix Zondag 05 november 2017 Aanvang: 19.30 uur Locatie:…

Lees verder